lördag 27 februari 2010

Jag och dino började kolla på vår 3e film för 30 minuter sedan men den funkade inte den heller. Är det inte meningen att filmer som vunnit priser ska vara bra? Ibland känner jag mig helt lost..

torsdag 25 februari 2010

smack my ass up


IDAG har jag skaffat sats-kort och lämnat blod. Det känns bra, jag har en ny iittala-ljuslykta som står tom i fönstret och väntar på kompisar. Lite ont i armen dock, lite som när jag vaccinerade mig för svininfluensan (ja, jag gick motvilligt på den efter LÅNG övertalning från far min), plus ett blåmärke runt sticket som får mig att se ut som en heroinmissbrukare.
Jag kan också rapportera att jag har blodgrupp A- .

Kollade runt på joggingforum och hittade detta inlägg av en Stefan, född 1954;
"...Sprang 31 km i söndags, 22 km igår. Blir kanske en 22:a eller 25:a i morgon och som avslutning på veckan en 32:a kanske...."

:D

gonatt

tisdag 23 februari 2010

saker och ting

Jag var på bio ikväll med min käre syster. Vi såg Shutter Island vilken jag varmt kan rekommendera.
Påväg hem med bussen tänkte jag på gårdagens samtal med dino och mina tankar kring allt just nu; Vad jag sa, hur jag kände, och vad jag vill göra med migsjälv. Tog fram mobilen, hörde av mig till avlägsna göteborgare och började känna sug i magen igen efter att göra någonting kreativt, och nu har jag kommit fram till att jag faktiskt måste jobba aktivt för att få lust och inspiration till att göra saker. Även om jag inte direkt känner elden i bröstet, tänker jag starta upp något nu. Någon form av projekt så att jag får något slags utlopp och stimulans, något som får mig att känna att jag lever här och nu och att allting inte går på rutin. Gårdagens slutsats var ju ändå att jag behöver omväxling och det tänker jag fanimig skaffa mig - starting now.

lördag 20 februari 2010

marimekko

när jag dör vill jag göra det iklädd en av dessa.
herregud.

(tack hannah för att ha fixat mig ännu mer köpvilja och ångest)

kaniner


Jag sitter och kollar på nyhetsmorgon i väntan på att jag ska åka iväg in till stan och jobba. Det var nyss ett inslag om någon tennishall i Jönköping vars tak har rasat in. Jag blev full i skratt när reportern berättade att det förekommit en kaninutställning på dagen, och att hälften av alla kaniner är fast i sina burar under rasmassorna nu. Man planerar inte att rädda dem (ännu). Nu låter ju det här inte så roligt som det gjorde under nyhetsinslaget. Inte alls. Jag tror det var något med det faktum att en seriös nyhetsreporter sade ordet "kanin" flera gånger under inslaget. Jag blev helt enkelt fnissig.
Kaniner.. Smaka på ordet. Tänk på djuret. Absurt.
fniss

måndag 15 februari 2010


Det finns få saker som kan få mig att känna mig sådär rent och enkelt lycklig, och hur absurt det än må vara så är en av dem mat. Jag har lett den senaste timmen påväg hem från skolan, med vetskapen om att jag har en bulle i handen som jag ska fira med te väl hemma. Min passion är inte att leka med.

söndag 14 februari 2010

Okej. Lina är inte van vid långa skoldagar. Nu är det bekräftat.
Jag tog ledigt från jobbet idag för att kunna sitta hemma och plugga till tentan och jag har läst sammanlagt 3 sidor i boken. Jag skäms när jag tänker på att jag faktiskt har spenderat en hel dag i soffan framför en tv som inte visat något bra förrän halv tio på kvällen då jane austen-filmen visades på fyran.
Jag är så underlig. Eller kanske bara lat. Hursomhelst så är det en aning patetiskt att efter 4 heldagar i skolan hamna i ett apatiskt tillstånd där jag inte är motiverad att göra någonting alls. Jag menar, människor arbetar 8 timmar i veckan (om inte mer) och lyckas ändå hålla sig normala, och ändå en gnutta aktiva på helgen, men jag låser in mig i min lilla lägenhet och äter, sover och förslöar min själ. Hur botar man sådant här? Jag vill inte vara lat och lättbesegrad. Än mindre kura ihop mig i fosterställning när dino inte ska sova hemma.
En annan sak jag har funderat över idag är det här med jobb. Det eviga störningsmomentet och det faktum att det är så inpräntat att man ska utbilda sig och sedan jobba. Vad är det egentligen för fel på att ströjobba för fet lön för att avsluta med en resa till något varmt land långt bort och bara göra saker man tycker är kul? Jag saknar att läsa böcker och gå på utställningar och fika och kunna åka in till stan. Planera resor och inte veta i detalj vad man ska göra dagen, veckan, efter. Ibland vore det skönt att leva i en tid då allt sådant var okej och allmänt accepterat, något som folk faktiskt gjorde, istället för att det som nu, bara är något man gör en kort period, och som man slutar med när man är vuxen, mogen. Att det vore okej att hoppa av och på en utbildning för att.. Äh. jag skulle kanske vart en annan inriktning bara. En friare. Läst en kurs och ramlat in på en arbetsplats från himlen där jag kunde göra allt jag tycker är roligt och kunna leva en aning friare.
Jag har nog ett älska-hata förhållande till utbildning.

torsdag 11 februari 2010

mitt 22åringa liv

Ligger på sängen och filosoferar tillsammans med mineralogipowerpoint och Trigger Happy TV. Nip/Tuck börjar om 8 minuter och jag är laddad. Laddad. Och imorgon fyller jag 23. Det kommer bli den första födelsedagen jag spenderar med träningsvärk i rumpan. Härligt att bli äldre.

måndag 8 februari 2010

Mumindalen!

Idag kom jag och livija hem från en vikingline-kryssning till helsingfors, med två kära övernattningar i en klassisk kryssningshytt, samt en stressig men härlig dag i kalla, blåsiga, men ack så pampiga helsingfors. Här är några av de få bilder som faktiskt togs.

tisdag 2 februari 2010

skabb

Jag hamnade hemma efter en lång sovmorgon. Gårdagskvällen vad jobbig och jag blev så där irriterande gnällig och negativ igen. Skärpning.
Vi har övning i skolan nu, om en timme. Jag borde åka iväg för att inte bli sen, men allt är stökigt och otrevligt här hemma och jag ser ut som ett troll i håret som är nyduschat och oplattat. En aning ångestladdat.
Innan jag somnade igår visste jag att den där morgonen skulle kännas lite fel. 10 poäng till mig.