onsdag 30 september 2009

Dag2

Tänkte blogga och visa lite spännande bilder från vår fullspäckade dag men håller sakta men säkert på att avlida av psykisk utmattning så jag hoppar.
Var ute på havet mellan 9 och 15:30, för att sedan återgå till labbet och jobba där fram till 21:30 (med lunch och fikapaus på sammanlagt 1,5h). Dessutom renskrivning av anteckningar från dagen och ja. trött.
Båten? Mest kallt trots att jag var klar för snowboardåkning med vantar, och mössor och lager med kläder.

zzzz

tisdag 29 september 2009

Dag 1

Jag ligger på rummet och har precis skrivit rent mina anteckningar för dagen. Är på exkursion och bor på forskarcentrum på vackra askö och ska snart sova. Askö är fint, jag trivs; de röda husen och stugbyn påminner mig om skolläger, hav med kristallklart vatten och vass är extra vackert på eftermiddagen, och dessutom känner jag mig lite som om jag är med i seaquest. Jag tror det kan ha med typsnittet på stationens logga.. Det är iaf supercoolt att vara på en forskningsstation men jag har (tyvärr) inte sett så många forskare ännu. Kanske de dricker öl i någon källare à la geologstyle. Det här är andra exkursionen där lärare förvånas över att studenterna inte dricker öl om kvällarna (VARJE kväll), så återigen: geologer är inte tråkiga nördar, snarare coola och smarta som balanserar fokusdag med avslappnat häng på kvällarna.
Som sagt, trivs.

söndag 27 september 2009

Efter en relativt bra dag på jobbet möttes jag av glada pappa och ritva som stod och frös utanför min lägenhet. De hade med sig lite saker från kungsör och vi åt rödbetssoppa-middag i lilla köket. Bordet känns helrätt och middagen var jättemysig trots att jag satt på ett soffbord (i svart och metallic - mansmöbel nummer femtiofyra). Dessutom ÄLSKADE de min soppa och jag fick en skvätt av mästerkock ego! Gillar ju komplimanger..
Snart blir det av att bjuda hem folk på middag och då JÄVLAR ska matnjutningarna frodas som vackra blommor på en sommaräng (dock möjligen lite mer intense, men jag kan vara ganska dålig på liknelser om jag är bara vill).
Bilderna är från veckan som gått, musikvideospotande/promenad med dino på söder, samt den långa långa kvällen med matbordsmontering. Karln tog i och jobbade hårt hårt medan jag observeraded med erotisk blick och kokade favorit-te.
Livet är härligt ibland.


tisdag 22 september 2009

Försöker uthärda huvudvärksattack och det går lite sådär. Egentligen borde jag ha spenderat dagen med att plugga eftersom jag har tenta imorgon, men det har jag inte direkt kommit igång med ännu - trots 4 timmar spenderade i skolan tillsammans med kursare. Vill ligga ner helst, men dino och hans kamrat mixar rock i vardagsrummet/sovrummet så jag hukar med datorn och en alldeles för varm kopp med te i köket. Kollar på klockan lite sporadiskt. Kisar lite sporadiskt. Skriver lite sporadiskt.

Kanske gör tomatsoppa ikväll.
Me and Dino went to a small releaseparty at a really nice bar a couple of days ago. Midaircondo was playing. Dino drank 2 beers and 1 glass of red wine during the same time I drank my only glass of wine. I know how to save my money AND how to keep my dignitude ;) no, seriously, it was a great evening. We had to leave early though because of a presentation at school the next day, but hey, that's life.
jag kan verkligen inte skriva schyssta blogginlägg på engelska. haha :)

onsdag 16 september 2009

work work work

Still feeling a bit shaken after yesterdays' discovery that my bankaccount isn't as full as it used to be. Im broke and after today's phonecall to CSN there's really not much that I can do about it. I just have to be patient and wait, experimenting with my vegetablesoups that always contains the same stuff (but hey, soup is cheap!). I hope dino won't get tired and get a lover who cooks better than me.

tisdag 15 september 2009

today's accomplishment


it took us 2 hours but it's pretty damn good!

söndag 13 september 2009

Nu känner jag mig bara bitter och arg. Det är väl gulligt med delfinen. Om mamma hade valt det som kontaktnamn hade jag tyckt att det var sött, lite typiskt mamma att vara puttinuttig, men okej. Så varför ska inte någon annan få heta puttinuttan. Hon ser ju faktiskt jättetrevlig ut.

delfinen727 (?!?)


Klart man ska vara fantasirik när man skapar användarnamn på dejtingsidor, men delfinen? Jag slutade använda söta djur som alias när jag var 11 - den här kvinnan är snart 40 bast.

fredag 11 september 2009

farväl kärleken, farväl!

Som en prinsessa från sagorna stod jag på balkongen (tittade ut ur ett fönster på slottet) och såg min ädla riddares rygg bli mindre och mindre.

sjukdom i familjen


Efter en hel dags dåsande runt i lägenheten beslöt vi oss för att gå ut en sväng för att njuta av vad som kan varit årets sista varma eftermiddag. Det blev glass, chokladpraliner och en massa promenerande.

torsdag 10 september 2009

onsdagkväll

Jag hatar att vara sjuk. Hatar att inte kunna träna. Hatar att inte kunna föra ordentliga samtal.
Hatar knivar i halsen och dimma i huvudet.
Gillar inte rum utan lampor och kök utan köksbord. Tavelfria väggar.
För hög volym på tvn. Alldeles för mycket disk i vasken.
Tycker däremot om Gröndals café, mobila bredband, och pengar. Plugga när jag lyckas hålla koncentrationen. Möjligheten att låna film på bibliotek.

fredag 4 september 2009

fredag FREDAG fredag

Karln är bortblåst för helgen och kvar sitter lina i lägenheten och käkar sin femtionde portion ugnsgrönsaker. Tog en nap och surfade lite sporadiskt när jag kom hem från skolan, istället för att läsa minst 10 sidor av den vetenskapliga artikeln som legat och bränt på min hårddisk. Och nu blir det antagligen håkan i spöregn eller åtminstone dugg på grönan. Jag tror jag är nöjd.

tisdag 1 september 2009

bilder bilder bilder

delvis söndersprängd och vattenfylld bunker tillhörande hitler under asfalten.


berlinifierad och sambo



Det är sjukt hur enkelt och lätt det kan vara att återgå till verkligheten och det normala när man varit utomlands. Några dagar i Berlin känns alldeles lagom när man får komma hem till drömlägenheten och bo i den tillsammans med nyfunnen sambo. Här är lite bilder.