måndag 30 augusti 2010

Det blev en regnig sista dag med sommarlov, men det är bara skönt att slippa solskensångesten.
Nu kunde jag sova länge och spendera morgontimmarna (timmarna innan lunch) ihopkuren i soffan och göra absolut ingenting utan att få ont imagen och känna mig stressad.

Kanske drar till universitetet idag bara för att. Eller ikea. Eller både och.

lördag 28 augusti 2010

torsdagskväll efter jobbet

Jag hängde på Galleri Kontrast igårkväll för att få lite kreativ input. Jag vill ju gå på vernissager och dylikt men kommer aldrig riktigt till skott. Nu blir det ändring på det! Kan ni hitta mig?

Bild från jennyhammar.com/blog



måndag 16 augusti 2010

-vad coolt..
-vad?
-shit vad coolt, shit vad coolt.. jävlar..
-vadåå får jag se (reser mig upp från tvsoffan)
- shit vad coolt (springer upp från datorn) Nej vänta, jag ska bara gå och tvätta händerna. Rör inget!

Dino har köpt en ny leksak som heter ritplatta till datorn.
Nu är det lekstuga.

söndag 15 augusti 2010

tip on the tightrope!

lördagsfest i roslagstull

FULL sitter jag i soffan. Osminkade versionen med glasögon och taskig klänning, iofs lyssnandes bästa spotifylistan, och med ljudlös tråkig amerikansk b-skräckis framför på tvn.
Glammigare än så blir det inte.

lördag 14 augusti 2010

besök på kondis

Idag kom min husgud Eve Arnold på besök på kondis, eller inte på besök (även om det hade varit förträffligt om hon kom för att hälsa på MOI), men hon kom förbi av en slump med sin väninna och skulle dricka kaffe. Jag blev skitglad och för en minut eller två kändes det som om vi tre var de bästa av vänner - det var "so nice to meet you" enligt hennes blonda amerikanska vän och jag gav dem rabatt på kaffet. Jag tror E uppskattade det, men hon såg lite undrande ut och jag lämnades förundrad. Gick jag över gränsen när jag bjöd på de där 8 kronorna? Elev-professor-gränsen är hårfin.
Men det är väl lugnt?

Fan vad cool hon är. Idag iklädd kjol!

onsdag 11 augusti 2010

på teve går det sport och glamour men jag tittar inte!



Så, genast mycket bättre. Min uppsväng började när jag, efter ett undrande samtal med dino, vände om på odengatan för att gå tillbaka till Jam - en musikaffär i närheten - eftersom jag hade köpt fel gitarrsträng. Det kändes lite kul, att jag blivit lite nervös av alla musik-kunniga i affären och bara höll med när de påstod något, även om jag var lite skamsen över min okunnighet. Jag tröstade mig med att de nog ändå inte förväntade sig att jag var gitarrguru eftersom jag var söt tjej i kjol och antagligen såg lite bortkommen och osäker ut när jag stegade in första gången.
Hursomhelst så fick hela händelsen mig att slå på ett glatt litet flin hela vägen till stadsbiblioteket och in till stan. Traskade in i kulturhuset, kollade på utställning av Jens Assur, tänkte på Gorskij och mönster och min dag är nu prima. Jag har en metro och ett festivalprogram nedknöglat i väskan och är hemma för en något sen lunchpaus. Ingen har velat/haft tid/kunnat hänga med mig idag så jag kör ensam. Har planerat in balkanjazz kl 18 och efterklang 21.30, och har jag tur så kommer Dino hinna göra mig sällskap på det sistnämnda.
Idag är jag ledig! Jag antar att mina förväntningar på att få slippa jobba en dag bara mynnade ut i en utmattad-kollaps så jag är låg istället för att vara glad och energisk. Menmen. Jag ska pallra iväg mig till fotografiska och köpa något gott att äta så kanske det vänder.

tisdag 10 augusti 2010

livet som arbetare

Nu har jag inte bloggat på länge. Jag har ny lägenhet i roslagstull med en underbar soffa hittad på blocket, och en halv garderob inlämnad till myrorna. Jobbar 6 dagar i veckan för att på något sätt kompensera för den månad jag missade pga bruten fot och finner inte mycket tid till något alls. Den senaste veckan har varit hektisk med flytten och allt, men nu känns det som om det är påväg att lugna ner sig och förhoppningsvis kan jag återgå till livet och rutinen och spontaniteten NU.

Ikväll ska dino ut med några från något band och jag funderar på att följa med eftersom en stor kall öl känns som det ultimata just nu. Problemet är väl lite att jag nog blir ensam kvinna, vilket iofs kanske inte är ett problem, men det känns lite tråkigt - speciellt när undertecknad är den enda (förutom dino) som är över 18 och inte lyssnar aktivt på hårdrock och rock och allt däremellan.. Nåja. vi får se. Jag har kastat ut lite bollar men ingen verkar nappa.

Vad mer? Mikaela, en gammal kondis-kompis har varit här i ett par dagar och varit mitt husdjur medan Livija är borta, men nu är hon bortrest och återigen hemma i göteborg så nu är jag nog ganska så i brist på vinkompis vilket är tråkigt och beige. Livija är ju på sitt super mission på östersjön i två veckor och livet känns lite svårt utan henne att hänga med. Särskilt eftersom vi skulle varit grannar om hon var hemma.

nu orkar jag inte riktigt skriva mer haha.