lördag 24 januari 2009

fredag


Det är nu tredje dagen jag köper cappucino och jag erkänner att det här börjar gå till överdrift. Jag tänker på skummet dagligen, på varje föreläsning. Jag har inte ännu lyckats komma underfund med hur jag ska komma ur denna onda (men ack så goda) cirkel, men jag återkommer. Första steget är att se problemet så jag har iaf kommit en bit på vägen. 

Annars är jag trött. Det är fredag vilket betyder slut på veckan, vilket i sig betyder lite lite sovmorgon i ett par dagar. Det bådar gott. Jag blir mer och mer anti pendlandet, och känner mig lite osäker på hur det kommer att fungera i längden. Måste skaffa en bok att läsa. Kanske är mitt cappucinoberoende första steget i min nya rastlösa livsstil, orsakad av för tidiga morgnar och alltför mycket tid spenderad i överfulla tågvagnar med spritarom? Börjar bli oroligt fixerad av tidningar - kanske är det nästa bieffekt? 

onsdag 21 januari 2009

cappucino

Drack en underbar cappucino idag. Skummet var himmelskt, inte ett sånt där "nu-har-jag-visst-skummat-lite-för-mycket-och-försöker-att-åtgärda-det-så-gott-jag-kan"-skum som jag själv brukar få till, utan krämigt och lite rinnande. Jag kunde inte avgöra var kaffet slutade och mjölken tog vid! Det var banne mig väl spenderade 30 kr att ta från mitt patetiska studentkonto, men jag måste dock erkänna att jag går och grämer mig över hur jag ska hålla mig borta från Espresso House i fortsättningen. Oavsett om jag vill erkänna det eller inte så är det omöjligt för mig att bli stamkund. Jag är kluven och frustrerad, men andra tider väntar och då blir det cappucino och krämigt skum så ofta jag känner för det. 

(här hade jag tänkt posta en bild på en cappucino, men eftersom jag inte hittade någon med det perfekta skummet så avstår jag).

måndag 19 januari 2009

bröd

Denna kväll spenderar jag framför Antikrundan med magen full av nybakat bröd. Jag köpte brödkrydda för att parta till det lite och det var ett lyckast kast må jag säga. Jag åt upp en av fyra limpor och beslöt mig sedan för att plocka fram diciplinen och frysa ner resten. (Risken är mindre att jag bestämmer mig för att ta fler brödbitar om de är iskalla - då måste jag ju gå igenom själva upptiningsproceduren om jag ska stilla mitt behov, vilket är ytterst ansträngande för en person som hellre spenderar resten av sin kväll framför Nip/Tuck med smutsigt hår och mysbyxor.) 

mätt. 

söndag 18 januari 2009

bättre förr?

Idag har jag gjort allt jag kan för att få jobba imorgon men det ser mörkt ut. Klockan börjar bli sent och mina jobbkompisar fortsätter att dissa mina bedjande sms. Är det inte typiskt att när man väl kan jobba så är det ingen som vill vara ledig? Vad har hänt med alla, jag kommer ihåg på den gamla goda tiden då tjejerna var beredda att kyssa mina fötter för att bli av med några timmar, men nu håller de fast vid dem som giriga skator.

Jag spenderar natten hos min far, och hade tänkt hälsa på både min syster och mamma imorgon innan jag åker hem för att ladda inför kommande vecka. Skolan börjar på måndag och förberedning är ett måste för att kunna orka med pendlandet och föreläsningarna. Planen är att vila, under täcket med fönstret på vid gavel. Mys.

lördag 17 januari 2009

josefine

Jag försökte lura i min kompis markus att jag har en bebis. Det misslyckades tyvärr, trots att han vanligtvis är otroligt lättlurad. 
Hursomhellst; första träffen om man googlar "bebis 3 månader tjej". Min kväll är nu fulländad (också tack vare den rumbadansande starke adolf). 
Och det hade ju faktiskt kunnat vara min lilla josefine-bebis - från mig har hon ärvt sin aptit och från dino sin besatthet av vattenmeloner. 

fredag 16 januari 2009

premiärkväll

Jag sitter och tittar på en lagom underhållande film istället för att sova. Drar mig för att gå och lägga mig vilket snarare är regel än undantag nu när jag är själv i lägenheten. Det är för tomt och för stort för att komma till ro. 
Jag hade tänkt börja på kapitel 2 i spanskaboken idag, men jag tappade lusten och kom aldrig till skott. Detta innebär förstås inte att spanskan kommer bli en sådan där sak som jag inte tar itu med, eftersom jag bestämt mig en gång för alla att inte skjuta upp det mera. Jag har slutat med att strunta i saker som jag lovat migsjälv att genomföra. 

Nej nu, off to bed!

premiär

Den må vara en nål i en höstack, men den är min min min!  Äntligen har jag något att sysselsätta mig med när Dino leker rockstjärna och lämnar mig ensam i hans mörka lägenhet. Det må vara lite väl introvert att starta en blogg istället för att ragga umgänge, men jag har bestämt mig för att det blir roligt så det kommer det med all säkerhet att bli. Till synes meningslösa inlägg utan någon som helst kontenta kommer garanterat att publiceras, men det är ju ändå charmen med det hela, eller hur? 
Hold your horses. Nu börjas det.