onsdag 31 mars 2010

överraskning!


Idag var en riktig överraskning à la SVT-surprise! 'Boy den tevekanalen vet hur man får linas hjärta att börja slå fort fort fort..
Kobra har börjat sändas igen, och jag är väl antagligen sist att överhuvudtaget få reda på det, men ändå, om ni inte såg kvällens avsnitt så rekommenderar jag det varmt. Jag gillar det faktum att Maldiverna faktiskt är byggd på en korall-atoll (geology-tag), och själva faktumet att ögruppen faktiskt är ett modernt Atlantis - öar som kommer att försvinna (även om det självklart är hemskt på samma gång). En lokal författare berättade om några dykare som upptäckt en stor spricka under ön som de inte vet när den uppkommit, och att risken är stor att hela ön helt plötsligt kollapsar under sin egen tyngd. Det hela finner sig en aning.. mystiskt.. och jag slutar aldrig få aha-upplevelser om oss pyttesmå människor som så evigt försöker (men aldrig kommer att kunna lyckas) styra över det som är mest basic för allas vår egen existens - naturen.

..Videocracy visades DIREKT efter! halleluja. Om mitt försök till kardemumma-ugnspannkaka hade blivit aningen fastare hade detta varit en toppi-topp-kväll, trots dino-frånvaron, och en aning ångest som glimtat fram i bakgrunden då och då, när jag för en millisekund tänkt på tentan i övermorgon.

gonatt
http://svt.se/2.104367/kobra?lid=puff_1945003&lpos=lasMer

lördag 27 mars 2010

fredag 19 mars 2010

Edinburgh edinburgh EDINBURGH :D

Jag är sådär busigt pirrig. Nyfiken och glad och PIRRIG TROTS träningsvärken från helvetet. Imorgon såhär dags sitter jag antagligen på en pub i centrala Edinburgh och har avverkat min 2a skotska öl tillsammans med världens bästa kursare och min fleece.
Jag kunde inte vara lyckligare!

Nu hörs vi inte förrän om en vecka, men då är jag tillbaka med buller och bång 0ch förhoppningsvis med en massa fina bilder.
Tills dess: skåda, och känn hur svartsjukan bubblar upp ;)


onsdag 17 mars 2010

all work no play

Jag älskar det faktum att solen har börjat komma tillbaka, och att jag numera vaknar en halvtimme innan min klocka ska ringa på morgnarna - och känner mig fit for fight VARJE GÅNG. Välkommen våren! Livija har dessutom noterat en liten tussilago-äng vid geohuset så jag antar att det bara är en tidsfråga tills hela Stockholm är invaderat av knoppar på träd och blommor, och fågelkvitter som överröstar air-conditioners som går på högvarv.
I'm ready!

tisdag 9 mars 2010

Heartlands


Nu har jag spenderat min kväll med att titta färdigt på Heartlands, en film jag lånade på kulturhuset för lite över en vecka sedan. Jag kom på idag att den, tillsammans med 2 andra filmer jag lånade samtidigt, är försenad, och kom till slutsatsen att om jag ändå ska betala förseningsavgift så kan jag ju åtminstone titta färdigt på en av dem. Vilken tur! Filmen är fantastisk och fin, och jag är nu nästan lite småkär i den något tafatte huvudrollsinnehavaren. Han åker igenom en vacker engelsk landsbygd på sin söta moped, påväg till Blackpool där han ska ta tillbaka sin otrogna fru och vyerna är FANTASTISKA, likaså de människor han stöter på på vägen. Jag längtar mer än någonsin till Skottland.
Filmen är ackompanjerad av vacker musik i form av Kate Rusby (även om det går lite till överdrift ibland).
Bums och låna!

Kvinnodag idag?


Första dagen med nytt avsnitt och ny professor, jag fullkomligt älskar Eve Arnold som får mig att vilja läsa om sediment och kornstorlekar! Jag lyckades sätta mig ned efter föreläsningen och läsa kapitel jag hade kunnat skjuta upp till andra dagar, utan att känna mig mättad när jag var färdig! Vad är det med kvinnan som jag absolut inte kan motstå?

Fick reda på att vi har ledigt en vecka, första veckan, i april och har drabbats av en plötslig hets och vilja att göra något utöver det extra. Det lutar åt att flanera runt i stockholm och gå på muséer, men jag måste erkänna att jag spenderat senaste timmen med att leta efter billiga flygresor. Jag har ju faktiskt letat efter en ledig vecka och förbannat mig över att det inte finns någon. Borde jag ta tillfället i akt? Yes, det ska jag. Risken är dock stor att jag börjar drömma utöver mina tillgånger.
Nåja. Jag ska tänka igenom det här grundligt, och så fort jag är färdig med detta ska jag maila min vän flygbolagsextrajobbaren i Houston och fråga efter billiga flygbiljetter till Los Angeles.
Håll tummen!

lördag 6 mars 2010

Det är nog bara studenter som kallar en frukost med ostsmörgås, müsliyogurt och ägg för en lyxfrukost. Idag åt jag en fantastisk sådan!
Livet är bra härligt ibland.

fredag 5 mars 2010

Augustana


För ungefär 2-3 år sedan hade jag en period då jag lyssnade på cheezy amerikansk rock. Jag kom hem från jobbet, stoppade svinnbullar i frysen och satte mig i soffan nere i den dunkla källaren jag bodde i då, och lyssnade på Augustana (alternativt gick ut och rökte mumsiga cigariller).
Det är lustigt hur jag kollar på nya hypade Vampire Diaries och hör den välbekanta hesa pojkrösten. De låter precis likadant som för tre år sedan, och har precis samma klyshiga och lätt-sönderspelade låtar som då, och ja jag inser vilken tråkig musik det är, men jag faller ändå in i den melankoli-koma och vilja att åka bort som jag dagligen hamnade i under den där perioden.
Perfekt dagen innan en tenta..
.. snart stänger jag av.

onsdag 3 mars 2010

vad vore väl livet

Många dagar har gått. Rumpor har skakats, kilometer avverkats, och ångest suddats ut. Lina har börjat sin lysande SATSkarriär med att bli sjuk efter första veckan och känner sig en aning frustrerad. Har dessutom en tenta på fredag som hon inte riktigt har orkat ta på fullt allvar ännu. Men karriären byggs på och idag blev den uppdaterade CVn klar. Ut i världen med sig!