tisdag 26 oktober 2010

Coppolas nya film


Det kanske inte var Scarlett Johansen som fick mig att vilja dra till tokyo. Jag var nyss och såg "Somewhere" med Katja, Sofia Coppolas nya film om en sliten filmstjärna bosatt på det där hotellet där en massa kändisar festat loss och bott. Den fick mig att känna mig coppolig. Lite som att livet är nu och att det är dags för stora saker. Precis som då.
Vi var max 6 personer i publiken och det kändes lite som om jag och Katja satt i ett stort vardagsrum och kollade film på en slö söndag, eller varför inte en slö måndag. Det var härligt, jag ville inte säga hejdå till katja när hon skulle gå till tunnelbanan och jag åt motsatt håll. Vi har det så mysigt nuförtiden när vi dricker drinkar, pusslar ihop IKEA-bord och går på bio..
På promenaden hem fick jag en släng av ångest över att jag ska åka iväg och pausa allt fint jag har här hemma. Framförallt att jag snart kommer sluta spendera sena natt-timmar med att sitta i soffan och vänta på dino, för att tillslut ge upp några minuter innan midnatt och uppgivet gå och lägga mig. Hade aldrig kunnat föreställa mig att det var något jag inte skulle vilja lägga av med.

söndag 10 oktober 2010

fredag 8 oktober 2010

....

underskatta dessutom inte sambandet mellan lycka och pengar på fickan.

livet

Jag vet inte riktigt hur många gånger jag har fått höra hur viktigt det är att ständigt anta nya utmaningar och uppleva saker på sin fritid för kunna må bra, att det är viktigt att fortsätta växa och göra det man tycker är roligt, men på senaste tiden har jag verkligen förstått på allvar vad det handlar om.
De senaste par veckorna har varit de lyckligaste på länge. Visst att jag har haft dåliga dagar, men allt som allt har det varit en fantastiskt bra tid, och jag har kommit fram till att det har med de inledande orden i det här inlägget att göra. Jag provade inspelningen som jag var nervös över och inte riktigt säker på om jag skulle klara av, växte på köpet och fick dessutom träffa många nya inspirerande människor. Jag har dessutom varit mer socialt aktiv även om det bara har innefattat en kvällspromenad eller en kort fika på stan, och ikväll var jag på vernissage och träffade fina fotointresserade människor. Jag skulle nog kunna säga att jag fått mer harmoni i livet. Jag ska ju dessutom till Taiwan om sisådär 3 veckor, och som de flesta skulle kunna känna igen sig i så brukar sådant leda till att man börjar uppskatta hemma lite mer, och i kombination med min reseprograms-inspelning har detta lett till en nyförälskelse i min stad. Jag älskar att vara nykär.

Det som är lite jobbigt, eller inte jobbigt eftersom jag mår bra, men kärvigt, är att ju bättre jag verkar må desto längre bort från lusten till en geologikarriär verkar jag komma.

onsdag 6 oktober 2010

Saker som gör mig lite ängslig:
- Insikten att även om jag pluggar heltid till och med nästa termin så är jag 10 poäng från min bachelor och får ingen examen.
- Jag måste bestämma mig innan jag åker till Taipei för vart jag vill plugga utomlands och framförallt vad.
- Tentan på lördag och duggan på tisdag
- Att jag inte har ett visum till Taiwan. Faktumet att min kontaktperson glömt fixa dorm trots bekräftelsemail är också lite nervigt.

Nyupptäckta pepp:
1. Päron - eftersom man faktiskt kan äta upp HELA frukten. Ingenting till spillo..
2. Att gå upp 6 på morgonen - imorse associerade jag till Island och blev varm i själen. Det var någonting i luften. Dessutom är det becksvart tidig morgon och det känns lite som om man är före sin tid.

måndag 4 oktober 2010


Bästa söndagen på länge.
Lyckades till och med att plugga.

lördag 2 oktober 2010

Storstadsoas


Jag fullkomligt älskar Rosendahls trädgård. Vi var där och filmade idag och så fort vi kom in på området frågade jag migsjälv varför jag inte besöker stället oftare. Hela trädgården sjuder av kreativ smog och det var fullt av barnfamiljer, pensionerade vänninor, och konstnärsliknande loners. Stället andas lugn, harmoni, och framförallt massor med kärlek, och jag skulle kunna spendera dagar i sträck på en stol i växthuset med äppelkaka framför mig och vara NÖJD. Trädgården hamnade inte direkt i skuggan av att det var värmande höstsol, skiftande löv och att vårt lilla gäng faktiskt börjar bli ett crew.
Livet är bra härligt ibland. Jag ville inte dra därifrån.

金曜日 - friday

水曜日 - wednesday