fredag 20 februari 2009

morgonstund har guld i mund

Imorse tappade jag mitt block när jag satt på tunnelbanan påväg in till universitet. Jag fumlade med min överfulla väska och böckerna jag hade i mitt knä  för att kunna luta mig fram och plocka upp blocket, när tjejen bredvid mig helt plötsligt böjde sig fram och plockade upp det ÅT mig. Och dessutom med ett uppriktigt leende i ansiktet (!). Chockad och glad blev jag. Och en aning tafatt. Härlig morgon :)

onsdag 18 februari 2009

champo

Det doftar champinjoner med vitlök i hela lägenheten och jag önskar att jag också hade svamp att fylla min matlåda med. Malin är på gång i köket och jag suktar som en hungrig gris, trots att jag nyss käkat en portion med egen mat. 

Hade tänkt åka in till universitetet efter maten för att äntligen utnyttja mina gratis-träning-kuponger men viljan sviktar. Det blev för tätt inpå middagen eftersom dagens seminarium slutade nästan en halvtimme senare än planerat, och dessutom har jag ont i fötterna. Obs, fötterna är inget påhitt. Jag lovar. Jag är övertygad om att det har med mina skor att göra så jag ska verkligen ta tag i det här med att köpa ett par nya, ett par som inte har ett 5 cm brett kikhål vid hälen. Jag klarar mig utan luftdraget om man säger så..

Så, vad göra resten av kvällen? Jag ska försöka plugga lite på dagens föreläsning eftersom jag jobbar hela torsdagskvällen, och testet måste måste gå bra på fredag. En promenad kanske hinns med också. Och absolut INGET småätande. Frukt på sin höjd. Och kanske nötter. 

onsdag 11 februari 2009

favoritkemi

Det lilla självförtroende jag lyckades bygga upp under gårdagskvällen är nu som bortblåst. Övningarna vi arbetade med idag under eftermiddagen var... Jag kunde ingenting. Och lika skärpt känner jag mig nu med boken i hand och anteckningar och gud vet vad. Stress. Tänkte ta en välförtjänt sovmorgon imorgon som en egen liten födelsedagspresent, men frågan är om det är en så bra idé. 
Det blev sent idag också. Jag hetsade hem från tågstationen med ett ekande huvud, totaltrotsade att jag inte kan dricka koffein efter 17 och tog en STOR kopp te med espresso så fort jag kom innanför dörren. Hela natten kommer jag vara uppe men det var det värt.

So, positiva nyheter. Jag hämtade upp lägenhetsnycklarna hos malin och droppade av mina sängkläder idag så nu slipper jag tänka mer på det. Plus att dagens matlåda var ett otroligt lyckat projekt. 
Och nu har jag äntligen dino för migsjälv. 

tisdag 10 februari 2009

Merlin

Så sent det blev. Jag satt och plinkade, fick ont i fingrarna och bestämde mig för att ta en paus, men fastnade framför Merlin och så gick det med den "gå-och-lägga-sig-tidigt"-kvällen. Jag är en Harry Potter-tjej, oavsett om det är hett eller inte. Och Merlin får mig att glömma de tre rastlösa timmarna det tog mig att komma hem idag. (SJ har återigen haft en toppenmåndag. Hurra).

söndag 8 februari 2009

ledig

Min första sovmorgon på 14 dagar och jag vaknade ändå av en teve klockan åtta. Lite bittert - javisst, och de första gångerna dino kom och spontanmös kändes det inte direkt som om livet lekte, men allt som allt var det en topp-10 morgon. Mina kaffedrinkar stod på frukostmenyn och utanför var den inte obehagligt kallt men MASSOR av snö. 

..och nyhetsmorgon!

Som varje ledig dag så har jag städat en massa. Gick iväg till återvinningen och kostade på mig en lårkaka då jag halkade mitt i körbanan men den bjuder jag på. Alla som såg var gulliga nog att låtsas som om ingenting hade hänt - vilket jag nog är ganska tacksam för - men samtidigt känns det alltid lite löjligt att själv brista ut i glädjeskratt medan alla andra går omkring med spända uttryck i ansiktet och plötsligt har ett oerhört intresse för fönsterbrädorna på andra sidan gatan. 

fredag 6 februari 2009

jahaja

Det är så mysigt att leka vardag med dino. Vi jobbar lite, vi pratar lite, vi myser lite, och sedan jobbar vi lite till. Idag har det nog mest varit dino som har jobbat, medan jag mest har sjungit reklamjinglar och dansat omkring, men med mitt brödbakande så har jag iaf gjort något vettigt. 
D har äntligen kommit in i en äta-nyttig-mat-period, så dagens paraktivitet var att fotografera varenda sida i en fin kokbok. Han sitter och pillrar med kontrasten på bilderna i datorn så att texten ska bli lättläst - tanken är en datoriserad matbok och om jag känner honom rätt så kommer det att gå vägen. Jag älskar när han blir pepp - hans ögon lyser sådär fint och jag blir glad och känner kärlek. Det är faktiskt sjukt vad glad jag är varje dag när jag stiger av tåget efter en lång dag med föreläsningar och ser fram emot att komma hem bara för att han är där. 
Det blir konstigt att flytta härifrån.  Jag var hos en vän från jobbet igår och vi bestämde att jag ska bli inneboende hos henne till och med maj, eftersom hennes pojkvän är i ryssland och hon inte kan betala hyran själv. Så det blir Bredäng för min del. Tillbaka i förorten. Men det känns bra, jag kommer spara in 12 h i veckan bara på att slippa med sjtågen och bara det kommer hindra mig från att bli galen fram till sommaren. Finns dock risk för överkonsumtion av cappucinos men jag börjar lära mig hur jag ska tygla mina instinkter så det är nog ingenting att oroa sig över egentligen. 
Imorgon är det test i skolan, men eftersom mina "kung-över-termodynamiken"-känslor har lyckats  svalnat sedan min senaste repetition så tror jag nog att jag ska repetera lite till. Tina ringde för ett tag sedan och jag kände mig helt lost när hon ställde frågor som jag borde ha kunnat.