torsdag 30 april 2009







såhär går det när man inte riktigt vet vad man ska hitta på och är för mätt för att äta, samt för omotiverad för att orka bry sig om kommande tenta. 

onsdag 29 april 2009

tvättstugeincidenten

Jag träffade på en trevlig prick i tvättstugan idag. Hon hade schalett och ville låna tvättmaskinerna eftersom hon hade passet efter mig och hade mycket tvätt. Jag sa okej. 
Det är lite jobbigt när jag tänker på att den första tanken då hon kom in var en misstanke. Varför kommer hon in och stör mig? Varför klankar hon in här när jag har tvätttid och frågar om hon får ta en av MINA tvättmaskiner? Tänker hon sno mina kläder när jag har gått?

Tankegångerna höll på i en sisådär 30 millisekunder, men ändå. När blev jag så misstänksam mot folk i allmänhet? Finns det en liten egoistisk röst hos alla som alltid ploppar fram i minsta sammanhang då man ska ge bitar av sigsjälv, men som man sedan avfärdar, inte utan lite skam över att man har otrevliga, självupptagna impulser? 
Jag står lamslagen inför det faktum att vi inte längre förstår varandra.
Att det inte längre finns tid att reda ut saker som sårar och samtidigt tränger. 
Och när du ber om en veckas tystnad blir jag otroligt rädd över att du ska glömma mig. Men jag måste ge dig det ändå för om jag slutar tänka på dina behov och ersätter dem med mina kan vi inte längre ordna det här.

kvällelikvällen

Sedan kl 17 idag har jag gjort mitt bästa för att inte deppa ihop. Dagen har gått i gråhetens tecken men särskilt efter 14.30 då jag slog slint. Hata depp. Tog mig ut på promenad och blev löjligt glad igen, och sedan avslutade jag den med att springa 2 km. Skönt att rensa huvudet lite, tänkte på massor av saker. Som att jag inte är engagerad längre och att det i stort sett redan är maj och att jag ändå inte har kommit igång med joggingen ordentligt. Sedan tänkte jag lite på pretto och om jag är ett innerst inne, samt på fotografering i studio och att jag måste lära mig att bossa. 

Kom hem, hem-styrketränade lite för att träna mina 11-års muskler, dammsög, städade rummet och vädrade mattan och lagade GOD makrill-, lök- och ärtröra. 
Tänkte föra mat- och seriös träningsdagbok. Måste ju för fan bli lite uppstyrd. 

Så är jag här igen. Framför datorn.
Och jag har inte gått igenom de där 2 tentorna jag så duktigt var och hämtade ut idag efter kursutvärderingen. Har planerat in morgondagen in i minsta detalj så att jag ska få någon slags rutin och känna mig lite pepp för att äntligen ta tag i tentaplugget, men jag kanske överdrev lite då jag bokade tvättid kl 7

tisdag 28 april 2009

att tänka tillbaka

Valborg är snart och jag har inga planer. Idag funderade jag på vad jag gjorde förra året och kom att tänka på ett regnigt eskilstuna med en liten knubbig medelålders man som ingen lyssnade på, den kvinnliga lite dåliga (?) trubaduren, samt krogkvällen med dino på Raw. Jag är lite sentimental. Den här valborgen kommer vi nog inte kunna ses alls. Men mysigt var det. 

lördag 25 april 2009

ännu en härlig dag i Lina Hanssons händelserika vardag

dagen har gått ut på att:
1. Släppa ut små glädjetjut med ljämna mellanrum efter att antagningsbeskedet till Högskolan för Fotografi kommit
2. Jobba på solbrännan
3. Researcha om alla politiker som vill komma med i Europaparlamentet

saker jag har kommit fram till:
1. Jag har inte en aning om vad som kommer att förväntas av mig i sommar vilket skrämmer mig litegrand, men det kommer att bli spännande, och framförallt - roligt!
2. Det kommer ta fler än 2 solningar att få den perfekta finnishen - jag har gjort en GROV missbedömning
3. Kandidaterna är helt ointresserade av att göra deras hemsidor  informativa. De vill helt enkelt inte bli valda. Eller så är de ensamma och vill ha massor av mail från väljare som inte förstår någonting. 

dagens energitjuv
Inger Johansson - 62-årig kristdemokrat från Arboga
Gillar särskilt hennes inlägg om bögar och berättelser om skärselden.
http://sanningenmastefram.wordpress.com/

 

fredag 24 april 2009

Lång lång lång

Vaknade upp med en inte helt främmande karl vid min sida. Härligt. 
Duscha, fixa mat, in med Dino till centralen och sedan 60 minuter halvsovandes på en bänk i Kungsträdgården. Det var den mängden sol jag fick den här dagen eftersom jag var tvungen att avbryta min tankeodyssé och bege mig till jobbet; en nedre botten vilket betyder inga fönster och inga solstrålar. Och dagen har varit djävulskt långsam. Inga fikagäster, alldeles för lite sömn, och på tok för många i vårt tappra arbetslag. På detta har jag hetsätit halvgräddade kanelbullar och finfina cocosbollar. Jo man tackar. 
Badminton imorn, you bet!

tisdag 21 april 2009

Nu spelar grannen ovanför mig på sin gitarr och får mig återigen att förknippa låten creep med någon som inte kan (men så gärna vill) sjunga. 

måndagen som gick fort fort fort

 Jag har nu skrivit av mig lite för att få en djupare, mer rofylld skönhetssömn. Det känns bra men inte helt tillfredsställande. Jag vill att det ska bli onsdag så att jag och D kan sätta oss ner och prata, ha roligt på kvällsöppet, dricka gratisfika, och förhoppningsvis lägga den här stormiga veckan till historien. Jag vill ha mys kramar och kärlek. Och massor av kramar. Inga fler jobbiga kurvor för jag är redan lite åksjuk och inte helt återställd än. Men det ska väl gå att ordna J

måndag 20 april 2009

sleepy sunday



Eftersom jag både var ledig och fick fint väder idag så passade jag på att ta mig ut för att leta efter den omtalade mälaren. Finns tydligen en sådan även i Bredäng.  Det var riktigt härligt, och jag lyckades hitta ett elljusspår :) Kul att slippa jogga på motorvägar framöver.
Annars har jag pluggat och haft smörgås-hetsätning. Har lite ont i magen..

lördag 18 april 2009

för jag gör ju faktiskt saker hela tiden

Jag tycker om att titta i min bilddagbok för det får mig att känna det som om jag faktiskt hittar på saker och är aktiv. Det är flera gånger om dagen nu, eftersom jag varit duktig och tagit med kameran när jag åker på små happenings, och därför har bilder att titta på för första gången sedan september. Sedan spelar det ingen roll att det är samma 7 bilder jag kollar på om och om igen för jag kan ändå titta på dem och tänka "lina det är okej, titta här vad du har sett och varit med om". 

fredag 17 april 2009

utflyktsdagen

Spenderade dagen på en buss påväg till- och ifrån Forsmark. 
Jag kan komma på ofantligt många bättre sätt att spendera en dag på.
Tur att lunchen var god, och att en av föredragshållarna var charmig med lagom dialekt och halvtaskiga skämt.

onsdag 15 april 2009

tisdag

Jag försöker tänka positivt, men det går inte så bra. Jag har inte riktigt kontroll över mina tankar längre. 
Det känns konstigt hela tiden, det är tungt och jag förstår inte riktigt vad som pågår. Det är liksom fel.
På dagarna i skolan lyckas jag hålla allting på avstånd, det finns ju människor som pratar och äter och som inte har en aning och jag slappnar av. Stannade kvar så länge jag kunde idag så att jag skulle slippa komma hem till mitt rum och min säng, men tillslut skulle alla åka hem och då fick jag också göra det. 
Nu är det kväll och jag tänker nog gå och lägga mig innan jag blir deppig på riktigt. 
Det är bäst så. 

jag vill kramas

söndag 12 april 2009

vårsol

Halvdag. Varit ute i solen och tagit kort på spindlar, samt haft en lång skön eftermiddagsvila. 
Vädret har varit fint och Dino har jobbat som vanligt. 
Åt underbar lunch hos D's föräldrar vilket är det närmsta påskfirade jag kom idag, om man bortser från den sk "påskmiddagen" med nötter, quorn och broccoli. Firar folk överhuvudtaget påsk fortfarande? Jag har helt tappat stinget; har till och med glömt att det är meningen att man ska ha en stor skål med godis redo i köksskåpet utifall att söta påskkärringar kommer förbi med hemmagjorda påsk-kort. Borde vi ha påskris och hemmamålade ägg på matbordet i vardagsrummet?

fredag 10 april 2009

jopp

vill äta.
choklad skulle sitta bra. 
Jag är lite rastlös. 

onsdag 8 april 2009

ikon

Malin är hemma från St Petersburg och jag har åkt till Arboga för att äntligen få surfa (och hälsa på Dino). Jag förstår inte varför inte resten av världen har anammat snygg arkitektur och byggt sagohus när ett land som Ryssland lyckats fatta grejen.