tisdag 30 juni 2009

sommaren vid haavet är hääärlig

haha, ja, idag är jag fånigt optimistisk.
Det är nu första kvällen på ett tag (det var ett par dagar sedan sist) som jag känner mig glad och tillfreds. Jag lydde dinos råd och kopplade bort allt som hade med temat att göra, gjorde andra saker och tog INTE med mig kameran, och det var tydligen det som behövdes. Hoppas jag. Nu är ju klockan strax innan midnatt, och alla vet vi vad midnatt gör med människor, men jag betar på att det här kommer att hålla i sig. Jag ska keep(a) it simple. Slappna av. Leka. Strunta i min och andras nivå och ta det lugnt. Ha roligt :)

söndag 28 juni 2009

Idag har jag varit vid havet hela dagen. Tog ett par svettiga omständiga timmar på en rad olika bussar innan jag hamnade någonstans där det fanns vatten, men jag antar att det var värt det för jag har haft det toppenskönt idag. Har legat på en klippa och lyssnat på havet och bättrat på min bränna. Dessutom förgäves satt mig på en sten i havet för att kunna få lite havsvatten på mig (tången och musslor på botten omringade mig så jag kom inte längre ut) och "bada", samt småpratat med ett par trevliga killar på bussen OCH en superbrun (helstekt) tjock kvinna med badtips vid klipporna. Tyvärr var stadsbiblioteket stängt så jag var tvungen att köpa en bok (som jag nog inte tyckte så värst mycket om, men ändå läste ut). Funderade på att på allvar gå tillbaka till bokhandeln och be att ångra köpet för det finns inte en skråma som kan avslöja att jag faktiskt redan läst boken, och jag hade lätt kunnat få tillbaka pengarna. Jag avstod dock och kände mig lite skamsen ett tag.

Igår besökte jag Liseberg för första gången i jakt på ett bra projekt för temat vi har, men det gick inte så bra med fotandet. Kanske drar dit nu ikväll istället på jakt efter bättre scenerier, men det lutar åt joggingtur istället. Det var inte alls lika mysigt och sagolikt som jag hade tänkt mig. Och jag såg bara kaninen EN gång!

lördag 27 juni 2009

fästligt


Gårdagen var mysig. Caroline kom hit på besök från Södertälje och gjorde mitt dygn. Vi hade det festligt tillsammans med hennes kompis Wille och satt på berget vid Masthugget fram till midnatt med vin i glasen och samtalade. Härligt med besök.

onsdag 24 juni 2009

sunny sunny

hej hej, idag har jag ätit lunch med mina kursare. Det blev härlig thaimat och det var förtjusande överkomliga priser. mums. :)

la technique de l'appareil photo


Idag har vi haft kamerateknik och det är skitkul! Bländare och slutare var för en vecka något som jag lite smått försökt undvika eftersom det verkat krångligt, men idag föll alla pusselbitar på plats och det är inte alls så krångligt - däremot lite pillrigt och svårt att få till bra (men det är en annan sak).
I min grupp finns:
-Johannes som är lärare med skepparkrans och är härligt diffus men ändå organiserad
-Birgitta, den söta unga tanten som är bildkonstnär som idag höll i en digital systemkamera för första gången
-Kristin, den lite halvgalna tjugo-nåntingen som har en fotoblogg, är lindihopp-instruktör samt jazz-sångerska
-Linda som pluggat dokumentärfilm i chile i ett år (inte slottskogs-linda)
-Richard, halvstel lång man som snart är färdigutbildad journalist
-Erik, en snäll, skrattande, nära 50 som jobbar med film och har en vit-grå (ganska kraftig) skepparkrans
-Johan, man runt 40 som jobbar på förskola och saknar hår men som är mycket trevlig

Linda tog med mig på picknick i Slottskogen idag och det var riktigt trevligt, dessutom fick jag syn på andra hälften av den (som var full med djur). Bildbevis på sälar och pingviner kommer en annan dag. men.. säl :) fastnade i vad som kan tyckas som en evighet då jag spanade in deras tjocka kroppar med simfötter snurra omkring i poolen. haha. åh!

söndag 21 juni 2009

midsommarnattsdröm


Jag och Dino åkte iväg på midsommarfirande i Äppelbo, Dalarna, igår. Det var trevligt, runt 15 personer på festen, varav alla utom jag och dino drack en aning för mycket. Vi gick till och med och lade oss innan tolv, men det var härligt nästa dag (alltså idag) eftersom vi hann med en frisk morgonpromenad förbi patrik isakssons rosa hus innan vi åkte hem. Nothing beats sightseeing..
I alla fall. Det var härligt och Dalarna är vackert.

torsdag 18 juni 2009

utflyktsdagen 2

Jag var ute i Skärgården idag, trots mitt trötta och lite småsura humör imorse. Det var okej och lite småmysigt till en början, men allteftersom kom jag på att jag faktiskt inte hade det så mysigt egentligen - jag frös mest trots att solen låg högt på himlen. Försökte ignorera för att motverka negativa tankar, men allting lyckades ändå gå utför; det slutade med att jag gick vilse på den lilla lilla ön, irrade runt i en och en halv timme för att hitta en restaurang, och när jag väl hittade den var min vegetariska paj både liten och dyr och en timme för sen för att rädda mitt humör. Jag tröstade mig med en mjukglass (som faktiskt var en riktig höjdare) väl inne på fastlandet och svor att aldrig åka på skärgårdsutflykt igen (halvhjärtat).

onsdag 17 juni 2009

blublublu

så har det hänt igen, för andra gången den här veckan!
Förra gången var det swebus - nu SJ. Betalar med internetbank, pengarna dras från mitt konto, men inget bokningsnummer skickas. Jävla skit. Bitter som fan, imorn blire samtal.

tisdag 16 juni 2009

summer in the city

Idag har jag haft kursstart och blivit pepp. Jag bubblade redan på spårvagnen och när jag var hemma ringde jag dino för att undvika att explodera. Jag har många idéer om vad för projekt jag ska göra, men har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska satsa på. Hursomhelst så måste jag komma igång snart vilket känns lite påsprunget, men resultatet kommer bli skitbra!

Åkte en sväng till Slottsskogen och bollade idéer med migsjälv. Det var fint, men jag hann inte ta så många bilder för kamerabatteriet dog.

Jag laddar hem Heroes, säsong ett, på nätverket jag tjuvar på. Känner mig lite svart.

måndag 15 juni 2009

Idag har jag mest gått; morgonpromenad. promenad till willys. promenad till skolan. promenad på stan. Och hem varje gång. Jag har räknat ut att det är minst 2 mil.
Jag har dessutom sett twilight för andra gången, och börjat läsa bok 2 i twilight-serien. Fråga mig inte varifrån denna obsession kommer ifrån, för jag vet att filmen är överdriven och aningen töntig. Möjligen vampyrerna.

Lagade riktigt äcklig middag men jag tvingade migsjälv att äta upp ändå. Freestylade med att försöka blanda senap med linser och det gör jag inte om. Det såg dessutom ut som en ljusbrungul pruttgröt.

Kollade på Slumdog Millionaire igårkväll. Den var bra.

Ser fram emot att komma till skolan imorgon, se vad det är för människor som dyker upp, även om jag är nervös och på bristningsgränsen till böl. Tur att det är halvdag - mer hade nog inte mina nerver klarat av. Men seriöst, jag ser fram emot det.

Känner mig inte riktigt hemma än, men mer än igår vilket tyder på framsteg :)

söndag 14 juni 2009

goteborgo


Jag tjuvsurfar på någons nätverk. Känner mig lite som en bov men jag gillar pirret - det är ett litet äventyr det här.
Jag befinner mig i min nya bostad. Kom hit för ett par timmar sedan och hade turen att bli hitskjutsad av min hyresvärd (Lina)'s pappa, vilket både jag och mina axlar är tacksamma för. Åkte sedan runt till alla våningsplan med mina 3 väskor i jakt på rätt våning och kände mig rookie men det gjorde inte så mycket.
Lina har lämnat de gulligaste välkomslapparna någonsin och jag känner mig välkommen, men långt ifrån hemma. Det är mest tyst och lite.. tomt. Det var länge sedan jag bodde ensam och jag är i en stad jag inte alls känner till. Vågade mig ut till coop nära och köpte lite käk, men kände mig mest obekväm när jag gick omkring bland hyllorna utan att vara sugen på något men samtidigt mycket väl medveten om att jag behövde köpa något att äta ikväll om jag vill undvika grovt blodsockerfall. Tror att jag rodnade när ett killgäng var högljudda och pratade med göteborgsdialekt och fick mig att känna mig osäker och obekväm.
Haha, ja. Så har jag det. Men imorn kanske jag kommit ut från min lilla dvala och känner mig sugen på att upptäcka världen. Just nu vill jag inte göra något men jag börjar bli hungrig så jag kommer antagligen koka ett ägg ganska snart.

lördag 13 juni 2009

bussresan, 1

Jag skrev ett långt filosofiskt inlägg om lakan bara för att märka att jag kopplades ifrån då jag skulle posta det. Hatar jobbigt internet.
Bra iaf att swebus express har trådlös uppkoppling på sina bussar eftersom 4 timmar nu inte längre känns som pesten. Det här ska nog gå att genomlida.
Mina axlar behöver massage. Åtminstone den vänstra.

linas kamp mot tristessen inlägg femtioen




Som ni ser. Jag har bakat igen. Resultatet blev ljuvligt och jag hann ikapp en poäng mot tristessen.

fredag 12 juni 2009

köp kondomer då förihelvete

köpte ett linne jag inte hade råd med idag, det var ljuvligt och jag tänkte att jag kunde ta med det hem och tänka lite. Jag tänkte i sisådär 5 minuter, behöll det på och åkte sedan till örebro med dino för kvällens findejt. Och jag tänker INTE lämna tillbaka det imorgon.
Angående örebro så blev det bio & härlig cappucino. Och mat på ett ställe med otrevlig nonchalant servitris. Dessutom hetsk diskussion om kondomköpandets vara eller icke vara i bilen påväg hem.
Fin kväll. Ja det var det.

onsdag 10 juni 2009

Idag har jag bakat kakor till dinos mamma. Satt i flera timmar på biblioteket med en hög tidningar eftersom dino jobbar hemma med en business-associate, och rundade av med bakböcker. Så det blev chokladkakor. Häromdagen bakade jag också, fast till dino, eftersom han också har fyllt år. Det jag egentligen vill säga är att jag märkt att när jag väl brukar baka så brukar inte resultatet bli helt tillfredsställande, och igår filosofierade jag i huruvida jag är en bra bakerska eller inte eftersom det aldrig riktigt går vägen. Därför känns det skönt idag att kakorna verkar ha blivit lyckade - trots utspillt bikarbonat på hela golvet, en vattenkokare (av plast) ställd på en varm platta, diskvattenskvätt i ansiktet och åtskilliga snubblanden på ikullvält sopborste. 

in need of stimüli

Jag kollar ut genom fönstret och tänker att "jaha nu missade jag den blåa himlen igen". Det börjar gå på rutin.
Kollade upp mina lärare idag och är måttligt pepp. 3 av 7 har en egen hemsida (vilket man faktiskt borde ha om man är en etablerad fotograf, jag får bara upp att personerna har facebook), och ett par har haft utställningar på bibliotek. Det kanske bara är de riktigt dåliga fotograferna som får hålla sommarkurser eftersom de inte lyckats samla ihop tillräckligt många jobbtimmar under terminerna, typ "vi ger honom den där sommarkursen så slipper vi ge vår skola dåligt rykte genom att ge honom ansvaret för en hel kurs under terminen".