lördag 22 augusti 2009

Så har man klivit in i familjeföretagandet. Idéen om självförsörjande självständighet och migsjälv som en egen individ glömdes bort, och istället ligger jag här i dubbelsängen och maskar ur 80tals-bilder till dinos videoskapande. Det går utför, eller så är jag påväg att bli väldigt väldigt rik.

Jag plockade blåbär för 3e dagen i rad idag och min rygg & min själ börjar säga ifrån. Dock är det svårt att stå emot den eviga plocklusten som rinner i blodet. Jag vet inte riktigt var det är påväg, men hursomhelst så börjar dinos frys bli fullastad. Det är nog dags att sätta stopp.

Ont i halsen. Lite.
Gonatt kids.

fredag 21 augusti 2009

tisdag 18 augusti 2009

SJ har officiellt gjort det igen. Det är en aning old-school att inte stödja mac.. och inte på det coola sättet. Ge mig mina biljetter för fan.
Utöver det är allt finemang. Jag har fixat så att jag slipper komma tillbaka till göteborg på fredag, vilket betyder att jag imorgon tar mitt pick och pack ut från lägenheten och flyttar hem igen. Hem till dino. Hem till värmen. :) Jag längtar som en gnu.
Mitt lilla spratt på facebook igår gick inte alls hem. Sofia var den enda som kommenterade, förutom dino som snabbt undrade vad det var som pågick. (Hans kommentar raderade jag såklart på en gång). Har människor inget intresse av att jag gifter mig? Jag trodde det skulle bli stormning av min logg. Trodde jag skulle bli spännande och intressant men icke, det krävs mer och jag har många provocerande planer att attackera med för att få alla dit jag vill.

Känner att jag spårar ur. Drar hem och ringer SJ.


måndag 17 augusti 2009

vad vore livet utan drama


Alldeles för sent och jag går till sängs, en aning frustrerad.
Tekniken har inte varit till större hjälp ikväll.
Är hungrig som vanligt.

Funderar och tänker på att jag ska hem till stockholm och att mitt liv som det brukade se ut börjar 24 augusti vilket känns bra och dåligt.
Bäst vore om jag och Dino hittade en takvåning med minst 4 rum varav ett är ljudisolerat, med billig hyra, panoramafönster och nära till stan och motionsspår. Då skulle vi slippa hela den här distansförhållandegrejen. Vi är nog båda två trötta, men med olika syn på våra möjligheter att ordna upp och det stör mig.

Ner i täcket, nu!

söndag 16 augusti 2009

severe ryggsmärta

Jag hade mitt livs första vernissage idag på skolan, äntligen! Jag blev full efter flertalet halvfulla plastglas med lättdrucket flädervin, och gick runt och spontanminglade med aningen lurig blick. Pratade med en söt tant som älskade mina bilder och egot var på topp. Härligt med boost.

Tanken var att jag nu, as we speek, skulle befinna mig på balkanklubben vid Storan, men gårdagens Glasvegaskonsert har slagit mig ur leken. Min kropp klarar helt enkelt inte längre av knuffande med armbågar och ett ivrigt hoppande i folkmassor. Jag behöver ett rock-bootcamp. I alla fall min rygg. Armarna klarar sig om jag återigen börjar med armhävningar.

Imorgon, söndag, ska jag springa igen. Har inte gjort det sedan måndag så det är definitivt på tiden, men jag är nervös över att jag kommer vara sjuk.. Håller tummarna.

onsdag 12 augusti 2009

dags för deppinlägg nummer femtioen.

Jag såg en trailer idag. Seinfeld frågar sin kompis, den tjocka korta George med glasögon, varför han överhuvudtaget går upp på morgonen och George svarar lite osäkert att han gillar att läsa morgontidningen.
Ikväll är det den perfekta liknelsen eftersom jag själv inte kan komma på någon annan anledning än att jag älskar frukost och har längtat en hel natt efter mat. Problemet är att när ätandet och den obligatoriska duschen är avklarad har jag inte så mycket mer att leva för. Dramatiskt ordval tycker ni, men det är sant. Idag skrev jag en "att göra"-lista där jag inkluderade"inte titta på för mycket tv", och jag önskar att jag kunde säga att mina att-göra-listor brukar innehålla viktigare saker än så. Jag har absolut ingenting att hänga upp mitt liv på nu när kursen lider mot sitt slut och alla andra har liv utanför som jag saknar. Det känns för jävligt. Jag försöker sysselsätta mig, men försöken blir tröttsamma när man ständigt måste ta egna initiativ och göra 90% av roligheterna på egen hand, själv. Glädjen försvinner på vägen.
Jag förstår inte riktigt vad jag gör för fel.
Sedan är det jävligt B att gnälla men ikväll är jag trött på att vara stark och tänka positivt.

Göteborgkalaset har förövrigt börjat och det påminner mig åter igen om att jag inte har några vänner. Bevittnade två, faktiskt skitbra, spelningar för migsjälv och blev bara gråtfärdig. Gick hemifrån lite uppiffad med halsband och allt, fullt medveten om att jag antagligen skulle få spendera kvällen ensam men ändå med en gnutta hopp om att det INTE skulle sluta så. Varför kan inte jag få bli överraskad någon gång?

rullar mig i självömkan
rullar mig i självömkan
rullar mig i självömkan

jag känner mig som en tragisk figur i en Roy Andersson-film

måndag 10 augusti 2009

tolvslaget

Det är ganska uppenbart vid det här laget att jag behöver baby för att fungera normalt. HELT omotiverad och oinspirerad att göra någonting kreativt överhuvudtaget. Jag är helt enkelt inte min egen person numera. Ignorerar det faktum att utställningen är på lördag och att jag måste vara i skolan imorgon. Ignorerar det faktum att jag ska presentera någon annans arbete imorgon. Ignorerar det faktum att jag ska upp tidigt.
Imorgon kommer jag att:

1. försova mig (med flit) och
a. "glömma bilderna" men ändå improvisera fram en presentation
b. inte gå till skolan alls

eller
2. gå dit (ej försenad) och
a. ha "glömt bilderna" och improvisera fram en presentation
b. erkänna att jag fortfarande inte vet vilka bilder jag ska hänga upp

Hur jag ska förklara min totala ignorans av en ringande telefon för Mareike är även det okänt vatten men det kommer antaligen bli jävligt dimmigt och dåligt.


Annars har dagen varit bra. Jag sprang 11 km i duggregn och kände mig fri. Jippi.

söndag 9 augusti 2009


trött på skapande.
och utställningen ger mig freudianska felsägningar i tidigare blogginlägg.
dags att sova.

klart jag inte raggade på dino på en utställning.
stadskällaren däremot. det är där det händer.

lördagkväll


Jag har mitt matbord fullt av bilder som jag ska para ihop till utställningen på fredag. På torsdag ska de vara färdigmonterade på aluminiumplåt till utställningen och jag vet inte vilka jag ska sålla ut och vilka som ska sättas upp. Jobbigt läge. Börjar bli trött, men d har sagt att man är som mest kreativ på natten så jag funderar på att försöka i ytterligare ett par timmar tills jag är i mitt essä. Är trött dock. Och hungrig. Mina nyplockade björnbär är otroligt lockande men jag ska spara dem till min grötfrukost imorgon.

Ikväll är det exakt 2 år sedan jag raggade upp fino på utställningen. Kanske är det därför som det känns extra tomt. Om jag bara kommit på tidigare att åka och hälsa på - idag hade varit den perfekta dagen eftersom jag inte har skola förrän måndag. Det är lätt att vara efterklok och frustrerande att inte ha tänkt efter; det finns inga sista minuten-biljetter kvar till medeltida arboga imorgon.

lördag 8 augusti 2009

Jag tänkte skriva en lista över saker jag brukar tänka på i väntan på ett samtal från dino, men så ringde han mitt i allt så jag kom av mig. Han öppnade med ett "jag älskar dig" och jag kommer sväva på moln ända in i lördagen. Det är härligt.

fredag 7 augusti 2009

kontiki i ett nötskal

Man kommer hem från en kväll tillbringad med en födelsedagskvinna och gör pasta med vitlök och crème fraiche. Kryddburken med oregano och basilika spills över pastan och får en att tänka på pizzan man ska äta dagen efter. En halvhjärtad dusch senare lägger man sig ner i sängen, blundar, och tänker att imorgon ska jag sova länge länge.

måndag 3 augusti 2009

lalalafoto

Sitter i skolan igen. Eftersom jag inte har internet i min lägenhet längre (dvs, samtliga internetinnehavare i byggnaden har lösenordsskyddat nätverk) så är jag tvingad hit. Alltså - inte ett lika frekvent bloggande från min sida.
Jag har haft handledning och kritikklass idag på eftermiddagen. Det var kul och utmattande, men jag är inte säker på om jag fått så många nya infallsvinklar till mitt projekt som jag hade velat. Jag har svårt med mitt urval eftersom det är så många bilder att välja mellan, även om jag är nere på 22 st nu, och vet inte vilka röda trådar jag ska följa (eller hitta på). Det känns som om jag har bra enskilda bilder, men som inte fungerar tillsammans. Det är svårt. Tänkte sätta mig ner på onsdag en hel dag och bara köra, inte sluta förrän jag löst det - utställningen är redan om en och en halv vecka, och jag måste hunnit skriva ut och monterat på aluminium tills dess. Komiskt hur jag känt mig avslappnad och lugn i nästan 2 veckor och går från det till en upstissad liten kyckling som inte riktigt vet vilket håll som är vart. Men det ska nog ordna sig.

What else? Jag har lånat 3 böcker på biblioteket som jag är fast besluten om att ha läst ut innan jag flyttat härifrån, och har en hård träningsvecka framför mig; Adèle fyller år på torsdag och vi planerar ett after work med ofantliga mängder öl och sedan pizza på fredagen, så jag bygger upp min kropp extra mycket fram tills dess för att återgå till att vara på någorlunda bra nivå efter bakslaget.
nu ska jag hem och ligga på sängen. Har jag tur är det bachelorette på teve idag men jag tror det är imorgon.


peace out från en otroligt tråkig bloggare.