lördag 30 maj 2009

exkursionez

Jag kollar på glaciärer och säljer bönor hela dagarna och heltrivs.

söndag 24 maj 2009

"Britney Fuck Vids is now following you on twitter"

mat-niklas

Nu har jag setat i 30 minuter och suktat åt mat-niklas vegetariska edition. Det har varit helt jvla underbart. MÅSTE köpa tofu. Själv åt jag mammas hemmabakade mackor med bredbar ost & paprika till middag. Om några år när jag är rik och oberoende kommer jag kunna laga spännande mat NÄR JAG VILL och då kommer ni vilja komma på middag varje dag. 

Hursomhellst så verkar Niklas helt såld på vegetariskt, men lite konstigt är det ju att han inte själv bidrar till att få svenska folket att äta mindre kött, genom att laga vegetariska rätter lite oftare. Han snackar ju nästan överallt om hur alla hans tittare faktiskt lagar det han hittar på i sina program. 

nu känns det rätt att länka till http://svt.se/mat
Har setat och tittat på en dokumentär om Terence Koh. Im hooked. 

tisdag 19 maj 2009

frustrations ont-i-magen och irriterad

jag SPYR.
nu tänker jag gå och lägga mig. 

måndag 18 maj 2009

Jag älskar verkligen när jag kommer hem till människor som bjuder på kaffe. Riktigt kaffe alltså, egenbryggt. Jag vet inte riktigt varför jag förknippar just kaffe med underbara människor. Det är bara så.. gemytligt, hemtrevligt och osjälviskt. 
När jag flyttar till Göteborg kommer jag att ha en fin bryggare och då ska jag bjuda alla mina gäster på kaffe. 

men jag vill ju praaataa juu!

Dag under 5-sträcket. Tråkig. Jag gick upp, jag läste, jag la mig igen. 
Har spenderat i stort sett all min tid med att 
1. försöka plugga 
2. tänka på att jag måste plugga
3. varit hungrig
Och ingen ville hitta på något (eller, inte någon av de 2 personer jag faktiskt kom på att jag kunde höra av mig till) så i ren desperation begav jag mig ut på en joggingrunda som till en början gav mig ont i magen av ångest (jag var nära att vända efter 10 meter), bara för att försöka krydda till min tillvaro. 
Jag har dessutom konstant tänkt på mat men har, som vi nog alla vet vid det här laget, ingenting i kylen förutom linser, lök och fullkornsmakaroner. Inte ens bröd. 

Förhoppningsvis har mina pigment lyckats träna upp sig en aning idag så att jag är en brownie imorgon. (Fast med linser, lök och macaronis). Annars har ju hela den här dagen helt och hållet varit ett complete waste of time. 

Hoppas på härligheter.
Eller att Dino ska ringa och säga hur han inte kan koncentrera sig på NÅGOT för att han saknar mig så innerligt och föreslår att vi ska sitta uppe hela natten och prata om allt och inget. 

torsdag 14 maj 2009

ütomlands

Jag är nu i Lübeck utan min käre mor. Efter manga om och men sa hann hon inte med flzget igar. Hennes tag körde pa nagon och bussen som skulle ersätta EN STATION kom inte pa en timme sa hon hann inte med nästa tag som gick 2 TIMMAR senare.
Hon kommer ídag istället. Känndes lite snopet där ett tag eftersom mycket av anledningen till att jag är här är pa grund av henne. (Och kati saklart)

Mysigt att vara här i alla fall. Vi var nere vid havet igar och det var mycket fint. At fisk pa restaurang. Mmm.

Idag hade jag tänkt jobba pa solbrännan och försöka ga omkring och fota lite, men det är gratt och kallt för första gangen pa flera veckor, sa jag verkar vara fast inomhus med min käre Geobiosfären. Vilket kanske är lika bra eftersom jag har tenta snart.

Jag tünktü ütt jüg skülle sküja til düt lite mit üknappen üch nü hür jüg düüüt.

onsdag 13 maj 2009

Jag är rastlös, eller min kropp är rastlös; det är som om min rumpa och mina ben har ångest. Ungefär som myror fast de känns obehagliga. Jag vill liksom inte ut och röra på mig för det skulle inte hjälpa för det är inte ett sådant obehag. 

tisdag 12 maj 2009

men det är ju klart. Varför ska inte mat-niklas få gå på stureplan och figurera på inne-bloggar tillsammans med en Schulmanbror. 



Den här bilden föder så många frågor att jag inte vet var jag ska börja. 
Är detta orimligt? 
Jag orkar inte direkt analysera. 

måndag 11 maj 2009

Kollektivtrafik i all ära, men 14 timmar spenderat på en dag med att åka kollektivt är inte okej.
Har så jävla ont i rumpan.

söndag 10 maj 2009

upprörning

Känns som om jag spenderat hela min kväll med att kolla ifall nya avsnittet av Brottet & Straffet har kommit upp på SvT-play. De vägrar lägga ut det. 
Jag kommer nog gå och sova nu för jag ska upp innan halv sju imorgon. 

lördag 9 maj 2009

fest

Dags för en bild tänkte jag.
Var hos Adèle idag och drack hemmagjorda drinkar. Härligt. Som en pinja colada fast med ispinnebitar och fina lila blommor.

onsdag 6 maj 2009

Stissig

onsdag: TENTA till 13 , öl vid universitetet, jobb från 15. beställa flygbiljett och tågbiljetter åt mamma samt tågbiljetter åt mig. 
torsdag: föreläsningar till 16, sedan till kungsör för att lämna grejer, sova i arboga
fredag: hälsa på mamma, adèle och pappa. kanske mirja
lördag: tåg från hem till sthlm, jobb 1130-19
söndag: heldag i göteborg. Hemifrån 7 - hemma 01.
måndag: tid hos läkare. skriva klart uppsats. handla skiva åt kati.
tisdag: föreläsning till 16, sedan ev. fika m linnea
onsdag: tåg till skavsta, flyg till tyskland
torsdag: heldag i lübeck med mamma och kati
fredag: flyga till skavsta, tåg till uppsala, veronica maggio med dino på kvällen
lördag: jobb
söndag-tisdag: tentaplugg
onsdag: TENTA

Jag börjar knappa in på dino på upptagenhets-skalan.
Nu: Sova. 

tisdag 5 maj 2009

Mamma är så himla gullig. 
Nu har hon satt in en tusenlapp på mitt konto så att jag kan köpa ett par svarta skor att ha på begravningen. "Så att vi kommer dit och ser ordentliga ut". Hon sätter alltid in dubbla summan hon velat sätta in från början även fast jag säger att hon inte behöver sätta in något alls. Sötis. 

Jag beställde bussbiljetter till Göteborg till söndag då jag ska kolla på en lägenhet och skriva på kontrakt. 
Först 7,5 h på bussen, sedan ett stopp på 2 timmar i Göteborg, och till sist ett slut på dagen med över 6 timmar på bussen hem igen. Jag ska ha med mig MÄNGDER med mat :D

måndag 4 maj 2009

Jag är så orolig för mamma. Hon måste känna sig så ensam nu. Hennes storasyster är borta och hennes två bröder är i Finland; hon är ute i världen själv, inte längre en av två syskon som provar lyckan någon annanstans. 
Och när Sirkkas man ringde för att berätta vad som hade hänt kunde hon inte riktigt förstå hur allt hade gått till eftersom både hennes engelska och tyska är lite rostig. Det är så hemskt. 

Det måste vara så himla jobbigt att bli äldre då människor omkring en börjar gå bort. Som en ständig påminnelse om att man själv kanske inte kommer att finnas kvar så länge till. 
Jag har tydligen en lägenhet på gång i göteborg. Ska åka och titta den 10e och skriva på kontrakt. Att det inte är svårare än så. Personen jag ska hyra av verkar inte ens ha andra personer på väntelistan som också ska komma och kolla; backup-planer utifall att jag inte skulle vara snäll och pålitlig. Hon har tydligen otroligt bra magkänsla eller så är hon bara oförstörd och skyddad från livets bittra sanning. Helt ärligt tycker jag att det är helt underbart att ha en lägenhet. Och det här har jag gått och haft lite små-ångest för liksom.


Det hände en sak idag. Mamma ringde mig och grät och berättade att hennes syster, min moster, har gått bort. Jag träffade henne en sisådär 30 minuter när jag var i Lübeck med Dino för ett par månader sedan då vi hälsade på min kusin Kati. Innan dess hade jag inte träffat henne på flera år och hon kände inte igen mig. Hela min uppväxt har hon skickat små presenter till mig, både till födelsedagar och julaftnar. Någonstans i mina tonår slutade hon. 
Sirkka. Det är en otroligt sorglig historia, hur hennes liv såg ut när hon lämnade det, men framförallt att det inte fanns tid för henne att ta itu med allt som gjorde henne olycklig, och jag blir ledsen när jag tänker på min kusin som nu måste fortsätta leva sitt liv utan att ha fått en bekräftelse, ett förlåt och en ursäkt. Allt vi önskade var ett lyckligt slut för en människa som mått dåligt i flera år, ett slut då hon lyckades samla kraft nog att se sanningen i vitögat och ta itu med sitt liv. Hon hann inte. 

söndag 3 maj 2009

MAT-NICLAS !

Jag såg förresten på mat-niclas för första gången på länge igår kväll, och det var helmysigt! Han lagade frukost och god müsli och frukostdessert!
Kunde inte sluta tänka på dinos imitationer... :)

spräcker uppsatsnollan

dags att ta tjuren vid horen. hornen. 
satt en timme idag efter jobbet och ansträngde mig till det yttersta. Har verkligen kommit ifrån det här med att skriva en faktatext. Fan vad länge sedan det var. Känns som om jag mest spenderar tid på formuleringar. Formuleringar är jävligt svårt.

Jag var , som kanske förstått, på jobbet idag och kände ännu en gång att det är dags att ge sig av.

annat
-sökt lite lägenheter i göteborg igen. det var dags.
-laddat upp 10 nya saker på Things (min pepp-kompanjon som jag försummat den senaste tiden)
-åt upp det sista av halloumin jag köpte i förrgår
-smakade ny yoghurt, 100% vegetabilisk med havrebas. Konsistensen var som snor, men jag antar att det smakade okej. 
- mindes tillbaka till gårdagens världens äckligaste mat under ett samtal med dino och blev illamående

fredag 1 maj 2009


Ikväll ska jag tvätta håret

RASTLÖS

Vad vill jag göra?

Äta. Ta en ostsmörgås. Fast nej. Inte egentligen.

Ringa någon. Caroline svarade inte. Kanske tina? Vad skulle det medföra?

Jag vill inte göra något alltför aktivt. Däremot umgås. Ja. Umgås och inte göra ngt alltför ansträngande. Prata. Vara ute i solen. Skratta. Dricka kaffe...

Jag skulle kunna messa tina och fråga om jag kan komma över och hämta radonboken. Det skulle innebära (om hon sade ja) en tripp in till stan. Alltså, lite smink, kläder,  tunnelbana, buss. Sedan frågor om hur det går för mig och ett tvång att förklara och be om ursäkt (vilket jag iofs ändå tänkt göra) samt ett löfte om ett tagande i kragen.

Jag vill umgås. Okomplicerat. Kanske äta en bit. Haha, nejdå. Stryk det där med att äta.

Jag skulle vilja ligga på sängen, äta en bit (!), svepa in mig i ett täcke och sedan känna mig tillfreds med det. Det skulle jag dock inte göra. Plus att det skulle sabba min utmärkta dygnsrytm eftersom jag tillslut skulle somna och inte vilja gå upp igen. Det är otroligt vad primitiv man blir när man blir trött.

Läsa en bok skulle jag kunna göra. Ett ganska bra alternativ. Jag skulle kunna prova. Känner mig inte direkt pepp till 100 eftersom jag läst hela förmiddagen, både idag och igår, men ett försök eller två kan jag ge det. Malin har ju en massa böcker i bokhyllan hon sagt att jag får läsa om jag vill. Plus den där fina fotoboken med flygplansbilder från olika delar av världen.

Joggingtur kanske. Hum. Det skulle jag iofs kunna göra men.. det tar emot. Jag vet inte om det är lathet, jag känner mest inte för det. Kanske lite senare? Haha, det är nog lathet, fast inte en sådan där ”nej men jag borde fast jag vill inte för jag orkar inte det är så jobbigt när man ska avsluta med den där jobbiga backen”, mer en ”nej jag har ingen lust. Det skulle inte tillfredsställa mina behov just nu”.

Ska hämta mitt te i köket.

Jag förstår ärligt inte hur man kan ägna en hel dag åt att plugga. Jag planerar alltid min dag fram till typ 15 eftersom det är omöjligt för mig att koncentrera mig efter det. Kanske har det med vädret att göra.

Under ett av mina tusen klädbyten idag upptäckte jag att jag har bränt mig på magen. Den är lite röd. Det är inte helt oväntat eftersom jag undvek att smörja in den i morse när jag satte mig ute i solen för att läsa. Var bitter efter att ha inspekterat sol-linjen som inte fanns kvar sedan igår och tänkte ”nej nu skiter jag i sollotion och bränner på lite ett tag”.

Undrar vad jag ska äta ikväll.

välkommen maj















Jag har haft en mysig Valborgsmässoafton; först i Fruängen och sedan i Vinterviken. En kursare presenterade mig för henne, hennes lägenhet, och sedan hennes mysiga kompisar. Det var härligt att vara social och ha det trevligt med människor som inte är slutna utan öppna och ärligt nyfikna. Guacamolen var också härlig. Och Livijas hemmabakade bullar. Och det faktum att de här människorna faktiskt lyckas prata om diverse roliga, intressanta saker utan att låta pretto. Jag trivdes.

antecknar:
1. Måste åka och ha heldag med Dino i Vinterviken. Inte glömma kamera, picknick-korg och badkläder.
2. Körer med stämsång är mysigt och inte tråkigt som jag tyckte när jag var barn. Och det faktum att det är medelålders kvinnor och män som äntligen får stå i rampljuset gör det hela ännu mysigare. 
3. Oavsett vad folk säger så är det kallt kl 20 på Valborgsmässoafton och VARM TRÖJA är att rekommendera.
4. Innan det blir Göteborgdags ska jag gå från konditoriet till Örnsberg. Vid vattnet. Och mysa. Kanske ta tunnelbanan hem - kanske inte.